Back to Back Issues Page
Ezine Blom Letselschade, Issue #013
July 04, 2014
Dag,

Welkom bij deze dertiende nieuwsbrief van Marco Blom – arts/medisch adviseur, specialist in letselschade.

Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier.

Jaargang 4, nr. 2
4 juli 2014

Abonneren op deze nieuwsbrief? Klik hier.


In dit nummer:

1) Internationaal advies in letselschadezaken
2) Perikelen postbus
3) AOV claims
4) Stelling van de maand juli
5) Gratis manifest nu te downloaden


Internationaal advies in letselschadezaken

Enkele maanden geleden werd ik namens een advocatenkantoor op Aruba benaderd voor een tweetal second opinions. Hierna werd mij te kennen gegeven dat men zeer tevreden was over mijn adviezen en dat men mij voortaan wenst in te schakelen als vaste medisch adviseur van dit kantoor. Dat is weer een nieuwe mijlpaal in mijn functie als medisch adviseur en ik zal mij dan ook voor dit kantoor naar beste kunnen inzetten.

Tegenwoordig word ik regelmatig “gevonden” via internet. Mijn website en mijn LinkedIn pagina worden veelvuldig bezocht. Met name in de website wordt veel energie gestopt en de feedback is dan ook vaak dat men duidelijk kan zien dat ik mijn kennis up to date houd. Verder is de letselschadewereld niet groot. Men weet dat ik inmiddels 20 jaar actief ben als medisch adviseur in letselschadezaken, zowel civiel als militair, en de in deze periode opgebouwde ervaring en de vlotte en deskundige dienstverlening wordt gelukkig breed en inmiddels zelfs internationaal gewaardeerd.

Het gemak van internet speelt hierbij uiteraard ook een belangrijke rol omdat steeds meer digitaal kan worden aangeleverd en kan worden afgeleverd.

Ik kwam er achter dat men in Aruba niet BTW-plichtig is. Zo leert men steeds bij maar dat moet ook de spirit zijn.

Op naar de volgende internationale opdrachtgevers!


Perikelen postbus

Ik heb sinds een aantal jaren een zogenaamde doorzendservice bij PostNL waardoor mijn post van mijn postbus doorgestuurd wordt naar mijn huisadres. Dat heb ik destijds gerealiseerd omdat ik mijn loondienstfunctie bij APG, Buro Sociaal Medisch Onderzoek te Utrecht had beëindigd. Daar had ik mij 20 jaar bezig gehouden met de beoordeling van Militaire Invaliditeits Pensioenen (MIP) voor gewezen militairen. In juni bleek echter dat mijn post uit de postbus niet meer werd bezorgd op mijn huisadres en na ongeveer 3 weken kwam men er bij PostNL achter dat er daar een medewerker niet op de hoogte was van deze doorzendservice en dat mijn post dus uitpuilde in de postbus.

Het is onbegrijpelijk dat niet de eerste vraag van PostNL is, nadat er een dergelijke klacht in behandeling wordt genomen, of de post eigenlijk wel wordt doorgestuurd. Dit heeft 3 weken geduurd voordat men er achter was. Inmiddels is het een en ander wel hersteld maar dit heeft betekend dat ik in een groot aantal gevallen niet meer zo vlot heb kunnen adviseren zoals ik gewend ben en zoals mijn opdrachtgevers dat gewend zijn van mij.

Ook ben ik hierdoor een particuliere opdracht misgelopen. Verder ben ik door deze blunder een substantieel deel van mijn inkomsten als zelfstandige misgelopen in de maand juni. Ik ben benieuwd hoe PostNL tegen mijn opgelopen schade zal aankijken. Uiteraard heb ik wel een claim ingediend.

In dit kader is het van belang dat ik in mijn omgeving veel hoor klagen over de postbezorging en dat op deze wijze de digitalisering nog veel grotere vormen zal gaan aannemen. Ik heb mij ook al georiënteerd op een goede en snelle scanner. Inmiddels zijn de perikelen met de postbezorging voor mij gelukkig weer verleden tijd en kan ik tot de aanstaande vakantie weer naar harte lust adviseren.


AOV claims

De laatste tijd bereiken mij via mijn website veel vragen met betrekking tot problemen van cliënten met hun AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering).

Ik schetste eerder reeds op de website dat het mijns inziens niet meer van deze tijd is dat een verzekeraar in geval van een AOV eenzijdig kan bepalen in hoeverre iemand recht heeft op een uitkering. Dat is in de meeste AOV polissen zo geregeld. De verzekeraar kan bepalen wie er eventueel als medisch specialist kan worden ingeschakeld. Daar komt geen belangenbehartiger en dus ook geen medisch adviseur van een belangenbehartiger aan te pas.

Omdat, zoals gezegd, mijn website vaak “gevonden” wordt ook vanwege mijn ervaring op dit AOV gebied, kan ik in een aantal gevallen cliënten bijstaan, vaak met succes. Op dit AOV gebied ben ik ook actief voor een vakbond en voor een aantal advocaten die dit soort zaken in hun portefeuille hebben.

Ik pleit er nog steeds voor dat ook voor AOV problematiek het meteen mogelijk moet zijn om op kosten van de verzekeraar deskundige hulp in te schakelen. Op zijn minst moeten de kosten die een cliënt maakt om deskundigen in te schakelen worden vergoed in geval van het gelijk hebben gekregen na protest.


Stelling van de maand juli

Op de website is een nieuwe rubriek opgenomen: de "stelling van de maand". Elke maand publiceren we op de website een "stelling van de maand".

U kunt aangeven of u het eens of oneens bent met de gepubliceerde stelling. Ook heeft u de keuzemogelijkheid "geen mening". Tevens kunt u uw keuze beargumenteren.

De informatie die op deze manier via de stelling wordt verzameld, wordt gebruikt als input voor de informatievoorziening via de website. De uitkomsten kunnen aanleiding zijn om over nieuwe onderwerpen of thema's te publiceren of er in de nieuwsbrief aandacht aan te besteden.

Uw mening is dus van belang.

Doe daarom mee met de stelling van deze maand en geef uw mening!

Een chronisch pijnsyndroom, bijvoorbeeld een post whiplash syndroom, kan wel gepaard gaan met beperkingen.


Gratis manifest nu te downloaden

Via de website is een gratis manifest te downloaden met belangrijke tips en adviezen voor het letselschadeslachtoffer. Met dit manifest kunt u weloverwogen beslissen hoe u zich wilt laten bijstaan als letselschadeslachtoffer of hoe u een letselschadeslachtoffer in uw omgeving kunt laten bijstaan.

U mag het manifest verder verspreiden. Doe een ander een plezier en verwijs door naar het manifest op de website.


Tot slot

Ik wens een ieder alvast een fijne vakantie toe en ik hoop verder dat Oranje de finale haalt en dat ik daar dan in Rio met mijn zoon bij kan zijn.

Met vriendelijke groet,

Marco Blom


© 2014 Letselschade-expert.com
Vindt u de artikelen in deze nieuwsbrief zinvol en wilt u ze gebruiken? Dat mag met bronvermelding, met verwijzing naar de website: www.letselschade-expert.com.

Feedback

Heeft u vragen, opmerkingen, of suggesties voor deze nieuwsbrief of de website?

Ik hoor het graag!!

Welke informatie vindt u nuttig? Waar wilt u meer over weten? Vertel het me via het contactformulier op de website.

Als u deze nieuwsbrief informatief vindt, doe dan een collega of relatie en mij een plezier en stuur hem door.

Als u deze nieuwsbrief van een collega of relatie doorgestuurd hebt gekregen en als u de nieuwsbrief ook wilt ontvangen dan kunt u zich hier inschrijven.

Met vriendelijke groet,

Marco Blom
www.letselschade-expert.com


Back to Back Issues Page